Manisa'da Şifalı Otlar Festivali düzenlendi

Yaşam 03.03.2024 - 23:10, Güncelleme: 03.03.2024 - 23:10 594+ kez okundu.
 

Manisa'da Şifalı Otlar Festivali düzenlendi

Manisa Şifalı Otlar Festivali'nin ikincisi Şehzadeleler Belediyesi Tarihi Kurşunlu Han'da düzenlendi.
Manisa Pazarcılar Odası ile Manisa İl Tarım Müdürlüğü'nün işbirliğiyle beraber Şehzadeler Belediyesi’nin desteğini alarak Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen Şifalı Otlar Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde endemik ve tarımsal bitki türleri açısından zengin bir ekosisteme sahip Manisa’nın asırlardır insanlara şifa dağıtan bitkileri tanıtılıyor.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, festivalde yaptığı konuşmada, Manisa'nın bir "şifa ve tarih şehri" olduğunu belirterek, başlattıkları festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Festival koordinatörü Muzaffer Yurttaş ise Anadolu'da 12 bin tür şifalı bitki yetiştiğini, bu türlerden 4 bininin ise sadece Türkiye'de görülen endemik tür olduğunu aktardı. Yurttaş, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Her bahar başlangıcında şifalı otlarımızı tanımak, doğadan toplayıp halkımıza öncülük etmek, çevremize ve doğamıza sahip çıkmak için gelecek yıllarda da festivallerimize devam edeceğiz." diye konuştu. Konuşmaların ardından stantlar ziyaret edildi.
Manisa Şifalı Otlar Festivali'nin ikincisi Şehzadeleler Belediyesi Tarihi Kurşunlu Han'da düzenlendi.

Manisa Pazarcılar Odası ile Manisa İl Tarım Müdürlüğü'nün işbirliğiyle beraber Şehzadeler Belediyesi’nin desteğini alarak Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen Şifalı Otlar Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde endemik ve tarımsal bitki türleri açısından zengin bir ekosisteme sahip Manisa’nın asırlardır insanlara şifa dağıtan bitkileri tanıtılıyor. 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, festivalde yaptığı konuşmada, Manisa'nın bir "şifa ve tarih şehri" olduğunu belirterek, başlattıkları festivalin gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti.

Festival koordinatörü Muzaffer Yurttaş ise Anadolu'da 12 bin tür şifalı bitki yetiştiğini, bu türlerden 4 bininin ise sadece Türkiye'de görülen endemik tür olduğunu aktardı.

Yurttaş, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, "Her bahar başlangıcında şifalı otlarımızı tanımak, doğadan toplayıp halkımıza öncülük etmek, çevremize ve doğamıza sahip çıkmak için gelecek yıllarda da festivallerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından stantlar ziyaret edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve salihlimanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.