Başkan Gülşah Durbay’dan İddialara Sert Tepki

Sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Durbay, iftiraya maruz kaldığını belirterek, iddiaları ortaya atan yüzlerce kişi ve kurumu mahkemeye verdiğini duyurdu. Kolon kanseri olduğunu açıklayan Durbay, yaşadığı süreci detaylı bir şekilde anlatırken, iftiraların hem kendisini hem de ailesini derinden etkilediğini ifade etti.

Başkan Durbay, “Bu açıklamam kentim, ailem, partim ve vicdan sahibi tüm insanlar için” diyerek başladığı videosunda, kendisine atılan iftiraların tamamen asılsız olduğunu vurguladı. Kanser teşhisi aldığını ve bu süreçte kardeşiyle yaşadığı zor anları paylaşan Durbay, “Kendi hastalığımı karnı burnunda bebek bekleyen kardeşime açıklayamadım. Bunun acısını asla unutmayacağım, asla affetmeyeceğim” dedi.

‘Kolon Kanseriyim’

Durbay, sağlık durumuyla ilgili de bilgi vererek, “Değerli Manisalı hemşehrilerim, 2 Ağustos’ta bağırsak rahatsızlığım nedeniyle bir operasyon geçirdim. Ancak 4 Eylül’de kolon kanseri olduğumu öğrendim. Bu teşhis beklenmedik bir sonuçtu. Ancak tedavim süresince hem görevimi en güçlü şekilde sürdürmek hem de sağlığımı korumak için gereken adımları attım” dedi.

Hastalığını kamuoyuna açıklamak için kardeşinin zor bir hamilelik sürecini atlattıktan sonra bu kararı aldığını belirten Durbay, bu süreçte üzerine atılan iftiraların aile içinde büyük bir kaosa neden olduğunu söyledi.

‘Planlı Bir Şekilde İftiraya Maruz Kaldım’

Durbay, kendisine karşı yürütülen karalama kampanyasını ise şu sözlerle ifade etti: “Ameliyat olduğum günden beri organize olmuş, hazımsız bir grup tarafından pek çok iftiraya ve yalana maruz kaldım. Son olarak, ailem ve genel başkanım Özgür Özel’e yönelik çirkin bir yazı dolaşıma sokuldu. Bu asılsız iddialar nedeniyle 100’den fazla kişi ve kurumu mahkemeye verdim. Bu alçaklardan hesap soracağım ve hepsini mahkum ettireceğim.”

Durbay, bazı kişilerin özür dileme girişiminde bulunduğunu ancak hiçbir özrün kendisi veya ailesi nezdinde bir anlamı olmadığını da sözlerine ekledi.

Özel ve Eşine Teşekkür

Açıklamasında destek mesajlarına da değinen Durbay, “Dünden beri telefonum ve sosyal medya hesaplarım destek mesajlarıyla dolup taştı. En büyük teşekkürü ise yıllardır beraber yol yürüdüğüm, en büyük desteği veren Genel Başkanım Sayın Özgür Özel ve kıymetli eşi Didem Ablama ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Ne Olmuştu?

Söz konusu iddialar, Ebru Küçükaydın’ın “haberimizvar.net” adlı internet sitesinde kaleme aldığı bir yazıyla ortaya atıldı. “Özgür Özel düğümü Şehzadeler’de mi çözüldü?” başlıklı yazıda, Özgür Özel ile Gülşah Durbay arasında ilişki yaşandığı öne sürülmüştü. Bu yazı sosyal medyada hızla yayılarak, pek çok haber sitesinde yer bulmuştu. Durbay’ın sert tepkisi ve hukuki girişimleri ile iddialar yeni bir boyut kazandı.