Köfteci Ali ihtiyaç sahibi aileyi unutmuyor

Salihli’de Köfteci Ali ismi ile hizmet veren ve aynı zamanda Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı olan Ali Balkan, kendisine has köftesinin kalitesinden ödün vermeden 1986 yılından beri sürdürmeye devam ediyor. “ Yaşam şartlarının ağırlaştığı bu süreçte yoksulluğun ne olduğunu en iyi ben bilirim” sözleri ile ifade eden Köfteci Ali, farklı kesimlerden yaşlı, hasta ve engelli bireyi olan ihtiyaç sahibi bir aileye haftada bir gün ulaşmaya çalışıyor.

Salihli’de Köfteci Ali ismi ile hizmet veren ve aynı zamanda Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı olan Ali Balkan, kendisine has köftesinin kalitesinden ödün vermeden 1986 yılından beri sürdürmeye devam ediyor.

Ali Balkan (Köfteci Ali) ,” Ailem, Balkanlardan Salihli’ye gelmiş. Ben 1961 yılında Özyurt Mahallesi’nde dünyaya geldim. İlkokulu bitirdikten sonra iş hayatına atıldım.1970 yılından 1986 yılına kadar gelen süreçte pide ve lahmacun sektöründe çalıştım. Çalıştığım işyerinin sahibi (Ustam) mesleğinde kariyer sahibiydi. 1986 yılından itibaren kendi işyerimde faaliyet gösteriyorum. İş yerimi açtıktan sonra kendime has köfteyi hazırladım. Hazırladığım köfte müşterilerim tarafından beğenildi. Kalitesinden ve lezzetinden asla ödün vermedim ve bir marka haline getirdim. İş yerim İzmir-Ankara karayoluna yakın olduğu için İzmir, Manisa ve çevre ilçelerden bile gelen müşterilerim var. Yetiştirdiğim iki elemanım ve kızım ile birlikte kaliteden ve müşteri memnuniyetinden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyoruz ”dedi.

 “ Yaşam şartlarının ağırlaştığı bu süreçte yoksulluğun ne olduğunu en iyi ben bilirim” sözleri ile ifade eden Ali Balkan(Köfteci Ali) , Gazeteci Gülgün Yalvaç’ın engelli bireyi olan ihtiyaç sahibi olarak belirlediği bir aileye,  haftada bir gün, paket halinde salatasından ayranına kadar köfte ekmek gönderiyor.

Ali Balkan (Köfteci Ali) ,” Yaşam şartlarının ağırlaştığı bu süreçte birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Doyuran Teyze askıda yemek kampanyası başlattı. Bende, farklı kesimlerden yaşlı, hasta ve engelli bireyi olan ihtiyaç sahibi bir aileye haftada bir gün ulaşmaya çalışıyorum. Bu sıkıntılı süreçte Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı olarak Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ile görüşeceğim. Bu soruna bir çözüm getirmeliyiz ”dedi.