Salihli'de yangın bölgesinde yaralar sarılıyor

Salihli‘nin Dibekdağı mevkii makilik alanda çıkan ve Yağbasan ve Karasavcı Köylerinde olumsuz etkileri olan orman yangının ardından hızlı bir şekilde yaralar da sarılmaya başlandı. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Salihli Tarım Orman İlçe Müdürlüğü’nün organizasyonunda Yağbasan ile Karasavcı Köyü’nde Küçükbaş hayvan otlatma alanları ve saman depoları zarar gören hayvan yetiştiricilerine Kaba yem ve  besi yemi olmak üzere 10 ton yem teslim edildi.

Yangın mağdurlarından olan Sefa Yağcılar,”54 yaşındayım ve bugüne kadar böyle bir felaket ne gördüm ne yaşadım. Geçtiğimiz Cuma Günü Makilik alanda çıkan yangında Ağılla birlikte 15 aylık bir düvem telef oldu.2 aylık bir buzağım yaralandı. Ayrıca yemlerim yandı. Yetkililerin desteği ile yemlerim geldi. Önümüzdeki süreçte de yardımların yapılacağı belirtildi. Tarım Bakanlığı’na, Manisa Valiliğine, İlçe Kaymakamlığına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Salihli Belediyesine, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Salihli Tarım Orman İlçe Müdürlüğü’ne teşekkür ederim ”dedi. Yetkililer ise, yangın bölgesine gerekli yardımların devam edeceğini belirttiler.

Öte yandan yangın esnasında tarallar ve su depoları ile tereddüt etmeden alevlerin olduğu bölgeye giderek ekiplere destek olan Salihli çiftçisi de yaraların sarlması konusunda birlik olarak desteklerini sürdürüyor. Salihli'nin Emirhacılı Mahallesi besicileri, mahalle muhtarı Mustafa Yüksel önderliğinde yangın bölgesindeki besicilere yem desteğinde bulunarak birlik beraberlik örneği sergiledi.