Başkan Nurlu İddialara tepki gösterdi!

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu yaptığı açıklama ile iddialara tepki göstererek cevap verdi. Başkan Nurlu'nun açıklaması su şekilde; "
Değerli Salihli Halkı,
Değerli Yörük Mahallesinde ikamet eden hemşehrilerimiz,
Son günlerde kamuoyunda yer alan bazı yanlış bilgiler ve spekülasyonlar üzerine açıklama yapma gereği duyduk. Türkiye Komünist Partisi Salihli İlçe Örgütü’nün yapmış olduğu gerçekleri ifade etmeyen açıklamada, Salihli Belediye Başkanı olarak şahsım Mazlum Nurlu ve belediyemiz hakkında gerçek dışı iddialar yer almakta olup, kötü niyetli olarak bir bardak suda fırtına çıkarılmaya çalışılmaktadır.
İddialara Cevap ve Gerçekler
Yapılaşma ve Park Alanları:
TKP Salihli İlçe Örgütü, Yörük Mahallesinde bulunan ve AFAD toplanma alanı olarak belirlenen Doğan Sakarya Parkı’nda parkın işlevini bozacak şekilde yapılaşma yapılacağına dair iddialarda bulunmuştur. Ancak bu iddialar tamamen asılsızdır. İlçemiz dahilinde bulunan tüm parklarımız afet sonrası geçici toplanma alanı niteliğindedir.
Belediyemiz ve Hayırsever hemşehrimiz Selaattin Turan iş birliği ile belediyemiz bütçesine ilave bir yük getirmeden yapılacak olan yapı, mevcut yönetmeliklere uygun olarak, park alanının sadece %5’ini kaplayacak şekilde ve tek katlı olarak inşa edilmekte olup 3789,10 m2 park alanı içerisinde sadece 189,45 m2 alan kaplamaktadır.
Ayrıca, bu yapı herhangi bir deprem anında ayakta kalması zorunlu olan bir yapı olacaktır.
Bu hususta Planlı alanlar imar yönetmeliğinin 19/6 maddesinde (Ek:RG-31/12/2022-32060) 2500 m2 üzeri parklarda parkın işlevini bozmayacak şekilde, açık alanları dâhil taban alanları (2) numaralı alt bentte belirtilenlerle birlikte toplamda (Değişik ibare:RG-12/5/2023-32188) (Danıştay Altıncı Dairesinin 9/10/2023 tarihli ve E.:2023/5169 sayılı kararı ile yürütmesi durdurulan ibare: % 5’i geçmemek, muvakkat yapı ölçülerini aşmamak kaydıyla kamuya ait aile sağlığı merkezi, yapılabilir.
Denildiği için Salihli Belediyesinin 18/04/2024 tarihli 2024/176 sayılı encümen kararı alınmıştır.
Ağaç Kesimi ve Çevre Duyarlılığı:
Yapılacak yapı ile ilgili olarak kesinlikle herhangi bir ağaç kesimi yapılmamaktadır.
Salihli Belediyesi olarak her zaman çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışı benimsedik ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldık.
Salihli Belediye Başkanlığını temsilen Mazlum Nurlu olarak şahsımın çevre karşıtı bir faaliyette bulunması asla söz konusu değildir ve bu durum halkımızın vicdanında sabittir.
İlçemizde önceki dönem parklarımız ve yeşil alanlarımız bir takım yandaşlara peşkeş
çekilirken, park ve bahçelerimiz kaderine terk edilirken herhangi bir mücadelede bulunmayan bu siyasi partinin, halk ve çevre için mücadelesi aşikar olan, Salihli halkının teveccüh ve güveni ile göreve gelen Cumhuriyet Halk Partisi mensubu belediyemize bu şekilde yalan yanlış ithamlarda bulunması oldukça düşündürücüdür.
Tehdit ve Hakaret İddiaları:
TKP Parti üyesi Murat Yeşil’in gece yarısı saat 04.00 sularında aranması ve hakaret ile tehdit edilmesi iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye Başkanı olarak hiç kimseye bu tür ifadeler kullanılmamıştır. Saat 10:00 civarında gerçekleşen görüşmede Aile sağlığı merkezine neden ihtiyaç duyulduğu ve zorunluluğu hakkında bilgi verilmiştir.
Bu tür asılsız iddialar, Belediyemizin ve şahsımın itibarını zedelemeye yönelik olup, ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır.
Çağrımız
Salihli Belediyesi olarak, yeşil alanların korunması, deprem toplanma alanlarının artırılması ve halkımızın güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi, Manisa’mızda birçok ilçenin nüfusundan daha kalabalık olan yaklaşık 13.000 kişilik mahalle sakinine hizmet verecek olup, mahalle sakinlerinin çok büyük kısmının olumlu talebi ile çoğulculuk anlayışımız doğrultusunda kamu yararını gözeterek yapılmasına karar verilmiştir.
Halkımızdan da bu tür asılsız iddialara itibar etmemesini istirham ediyoruz.
Salihli’mizin geleceğini birlikte inşa etmek, çevreci ve planlı bir kent yönetimi ile daha yaşanabilir bir Salihli için tüm halkımızı işbirliğine davet ediyoruz."