Mutfaktan çıkan futbol anıları! Bir dönemin efsane takımıydı!
Türkiye 2’nci Futbol Ligi’nde (Trendyol 1. Lig) en uzun süre barınan tek ilçe takımı olan Yeni Salihlispor’da uzun yıllar aşçılık yapan 67 yaşındaki Ahmet Çay, o yıllarda hem futbolcular hem yönetimle yaşadığı acı, tatlı anılarını albümünde yaşatıyor. Çay, “Yeni Salihlispor bir zamanlar Ege takımlarının korkulu rüyasıydı. Şimdi kulübün tabelası bile kalmadı” dedi. Türkiye 2’nci Futbol Ligi’nde (Trendyol 1. Lig) en uzun süre barınan tek ilçe takımı olan Yeni Salihlispor’ da uzun yıllar aşçılık yapan 67 yaşındaki Ahmet Çay, o yıllarda hem futbolcular, hem yönetimle yaşadığı acı, tatlı anılarını paylaştı. Futbolcuların kendisine “Ahmet Baba” olarak hitap ettiğini belirten Ahmet Çay, futbolcuların ihtiyacı olan her şeyi yetiştirmeye gayret gösterdiğini, bir nevi dadılık yaptığını belirterek, “1984-1985 futbol sezonunda dönemin Türkiye 2. Ligi takımlarından Yeni Salihlispor’da aşçı olarak göreve başladım. Yedi yıl boyunca her gün 25 sporcu için yemek hazırladım. Fevzi Zemzem, Necdet Zorluer, Ergun Kantarcı, Tevfik Eroğlu gibi dönemin Teknik Direktörleri ile çalıştım. Efsane kadroda yer alan Hikmet Şıktaşlılar, Ahmet Akuygur, Halim Okta, Naci, Hürriyet, Hayri, Seyfi, Zafer, Feridun, Selman, Erhan, Hakan, Necati, Muzaffer, Müjdat (Dede), Kaleciler Necat, Nasır, Levent ve Kaptan Uğur gibi tanınmış sporcular ile birlikte oldum. Sporcuların ifadesiyle ‘Ahmet Baba’ olarak anıldım” dedi.
EFSANE KADROSUYLA ADINDAN SÖZ ETTİRİYORDU
“Eski günleri özlemle anıyoruz” diyen futbolcuların Ahmet Babası, “Yeni Salihlispor 1984'de Amatör Küme'den 2. Lig'e (şimdiki 1. Lig) yükselen Salihli Sanayispor ve kentin amatör kümede yer alan diğer iki önemli kulübü olan Salihlispor ile Beş Eylül kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu. 2. Lig'de en uzun süre barınan tek ilçe takımıydı. Bölgenin en ateşli taraftarına sahipti. Birçok yıldız oyuncu yetiştirdi. Türk futbolunun çok önemli isimlerinin yer aldığı efsane kadrosu ile fırtına gibi esiyordu. Ramiz Turan Stadı'nda Göztepe, Karşıyaka gibi gurubunda yer alan güçlü takımlara meydan okudu. Fenerbahçe, Malatyaspor ve Trabzonspor gibi takımlarla özel maçlar yaptı. Ege takımlarının korkulu rüyasıydı. 18 Mayıs 1986 tarihinde Isparta’da oynanan sezonun son maçında Tarsus İdman Yurdu Erkutspor’u 2-1 yendik. Rakibimiz şampiyonluk şarkıları ile stada gelmişti karşılaşma sonunda sezonu ikinci sırada bitirdi. Boluspor Şampiyon oldu. Gazete sayfalarında ismini Türkiye’ye gerçek bir şampiyon olarak vurgulattı. Sonra kulübe sahip çıkılmadı, amatöre kadar düştü. Bugün kulübün tabelası bile kalmadı. Şimdi zaman zaman eski futbolcular ile bir araya gelerek anılarımızı tazeliyoruz” diye konuştu.
“AHMET BABA” LAKAMLI AHMET ÇAY KİMDİR?
Aslen Manisa Büyükşehir’in Selendi İlçesine bağlı Avlağı köyünden olan Ahmet Çay, Avlağı köyü ilkokulunu bitirdikten sonra Selendi de bir lokanta da bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. 16 yaşında iken Salihli’ye yerleşen Ahmet Çay, Bu kez işe aşçı yamağı olarak başladı, 18-19 yaşlarında iken aşçılığa terfi etti. 1984 -1985 futbol sezonunda dönemin Türkiye 2.Ligi takımlarından Y.Salihlispor’da aşçı olarak göreve başladı. Yedi yıl boyunca her gün 25 sporcu için yemek hazırladı. Yeni Salihlilispor’dan ayrıldıktan sonra turistik mekânlarda çalıştı. Şimdi Salihli’de lokanta işletiyor.