Orman şehidine hüzünlü veda!

İzmir’in Bergama ilçesinde çıkan orman yangınına müdahaleye giderken geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, memleketi Demirci’de son yoluculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, Vali Enver Ünlü, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, protokol üyeleri, ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmir’in Bergama ilçesi Çobanlar mahallesi yakınlarında çıkan yangınına müdahaleye giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Dönertaş'ın cenazesi, ilk olarak helallik alınması için Bergama Orman İşletme Müdürlüğü önüne getirildi. Ailesi ve mesai arkadaşlarının gözyaşı döktüğü törenin ardından Türk bayrağına sarılı naaşı, şehidin memleketi Demirci İlçesi Durhasan Mahallesi'ne getirildi. 

Şahin Dönertaş, Cuma vakti kılınan cenaze namazı sonrası Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, Vali Enver Ünlü, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Bakan Yumaklı, vatan ve milletin bekası, geleceğinin daha iyi olması için savaşan ama adı bilinmeyen birçok kahramanın bulunduğunu, Şahin Dönertaş'ın da bu kahramanlardan biri olduğunu söyledi. Bakan Yumaklı, “Yeşil vatan için hayatını, yani en kıymetli varlığını fedai can eyledi. Rabbim şehadetini kabul eylesin. Her zaman olduğu gibi devletimiz, bütün şehitlerimizin yanında olduğu gibi, ailelerinin yanında olduğu gibi bu kardeşimizin de ailesinin yanında olacak, onları bağrına basacak. Orman teşkilatı hakeza öyle yapacak. Ben bu vatan için, bu millet için devlet için fedayı can etmiş bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.” dedi.

Dönertaş'ın cenazesi kılınan Cuma Namazı sonrası mahalle mezarlığında defnedildi.