Manisa'da sezonun ilk kuru üzümüne rekor fiyat

‘Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünde 2024-2025 Sezonunun Açılışı ve Geleneksel İlk Çekirdeksiz Kuru Üzüm Töreni’ gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç da katıldı.

Manisa Ticaret Borsası tarafından ‘Manisa Çekirdeksiz Sultani Üzümünde 2024-2025 Sezonunun Açılışı ve Geleneksel İlk Kuru Üzüm Alım Töreni’ düzenlendi. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, TBMM 22. Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Yenal Yıldırım, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, daire ve kurum müdürleri ile üreticiler katıldı. Tören, üzümün tarihten günümüze serüvenini anlatan video gösterimiyle başladı. Törende Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Valisi Enver Ünlü ve TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, iklim değişikliğinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğine ve suyun önemine dikkat çekti. Üreticilerin gelirlerinin artırılması için destekleme ödemelerinin de önemi vurgulandı.

İlk Kuru Üzüm 5 bin 100 TL’ye Satıldı

Konuşmaların ardından sezonun ilk kuru üzümü, açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. Ürününü, Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağıçobanisa Mahallesi’nde yetiştiren ve 50 kilogram olarak borsaya getiren üretici Yasin Akay’ın üzümü, Manisa Ticaret Borsası tarafından 5 bin 100 TL’den alındı. Üretici Yasin Akay’a altın ve çeşitli hediyeler de takdim edildi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Akay, bu sezon kuru üzümde 200 TL fiyat beklentisi içinde olduklarını söyledi.