Sağanak ve Dolu Salihli'de Üreticiye Büyük Zarar Verdi

Yıl içerisinde ekonomik olarak bir türlü yüzü gülmeyen üreticileri bu sefer de afet vurdu. Dün akşam saatlerinde Salihli'nin Karasavcı, Poyrazdamları ve Yağbasan Mahallelerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış, üreticilere çok büyük zarar verdi. Sele sebep olan yağış sonrası kurumak için serilen üzümler büyük zarar gördü. Yaşanan şiddetli yağış ve dolu sebebiyle üzüm üreticilerin yanı sıra bölgedeki zeytin ağaçlarında da çok büyük hasar meydana geldiği görüldü. 

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Poyrazdamları, Yağbasan, Karasavcı ve Çapaklı Mahallelerimizi ziyaret ederek, afetten etkilenen çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini iletti.

Üzüm sergilerinde, bağlarda ve zeytinliklerde büyük zararın meydana geldiğini belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç: "Poyrazdamları Mahallemizde bizzat etkili olan afetin sınırları maalesef çok büyük. Bütün bir yıl emek emek bağına bakan,bütün harcamalarını üzüm hasatından gelecek olan gelire bağlayan çiftçilerimiz tarlasından, bağından elleri boş çıktı. Emeğini sel sularına kaptıran başta Salihlimiz olmak üzere tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diyor,zararlarını hafifletmek adına her türlü desteği Tarım Bakanlığımız nezdinde hükümetimizden bekliyoruz." dedi.