Salihli'de Zafer Bayramı kutlamaları Fener Alayı ile taçlandı

Kaymakamlık önünde başlayan ve Devlet Bahçeli Kent Meydanı'nda son bulan 'Fener Alayı'nda' İlçe protokolü ile vatandaşlar hep birlikte Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde coşkuyla yürüdüler.

Yürüyüş sonrası Meydan'da vatandaşlara hitap eden ve birlik beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, 'Bugün tarihi şanlı zaferlerle dolu bir ulusun evladı olarak tarihte altın harflerle yerini alan 30 Ağustor Zafer Bayramımızın 102. yıl dönümü. Hepimize kutlu olsun. Bu toprakları bize vatan kılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Başkomutanı, bu ülkenin Baş Öğretmeni, Ebedi Başkomutanı, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.' dedi. 

İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, '30 Ağustos Zafer Bayramımızı yürekten rebrik ediyorum. 30 Ağustos bir milletin bağımsızlığından, özgürlüğünden hangi şarttan hangi koşullar geçerli olursa olsun asla vazgeçmeyeceğini ilan edildiği bir tarihtir. Bu mübarek toprakların sonsuza denk milletimizin ana yurdu olduğunun ilan edildiği bir tarihtir. Cumhuriyetin ilanına giden yolların kapılarının açıldığı tarihtir. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sonsuza denk bütün dünyaya ilan edildiği, pekiştirildiği simge bir gündür. Cennet vatanımızı ve Cumhuriyetimzi bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bizlerin gelecekleri için kendi geleceklerinden vazgeçen aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha şükranla, minnetle yad ediyorum." diye konuştu. 

Lidya Sanat Okulu'nun hazırladığı halk oyunu gösterisi sonrası program son buldu.