Soma Kurtuluşunu Ceylan Ertem Konseri İle Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’nın düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerinde konser düzenledi. Ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in sahne aldığı konsere, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen,  Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ulaş Aydın, Oğuz Murat Pınar, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Konser alanını dolduran vatandaşlar, Ceylan Ertem’in sevilen şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi.

Özel, “Ben Somada doğmadım ama bütün Türkiye beni Somalı biliyor”

Konserde sahneye çıkarak, sanatçı Ceylan Ertem’e çiçek ve hediye takdiminde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma’nın kurtuluş gününü kutladı. Özel, “Ben Somada doğmadım ama bütün Türkiye beni Somalı biliyor. Soma benim şüphesiz en yürekten bağlı olduğum ilçemiz. Buradan gördüğüm herkes, gözümün aşina olduğu, tanıdığım, dokunduğum, benim üzerimde emeği olan çok kıymetli Somalıların genç evlatları ve çok değerli Somalılar, sizinle birlikte olduğum için çok mutluyum” dedi. Özgür Özel, Ceylan Ertem'in dik duruşundan ve sanatından övgüyle söz etti. CHP'li belediyelerin düzenlediği bu tür etkinliklerin önemine vurgu yapan CHP Genel Başkanı Özel, sözü fazla uzatmadan sahneyi Ceylan Ertem’e bırakmak istediğini söyledi.

Okur, Zeyrek’e Teşekkürlerini İletti

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ise, selamlama konuşmasında, "Bu gece bizleri Ceylan Ertem ile buluşturan bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek’e çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ceylan Ertem’den Fernas Maden İşçilerine Destek

Sanatçı Ceylan Ertem Somada bu güne kadar 649 maden işçisinin hayatını kaybettiğini belirterek ne kadar acı bir durum olduğunu dile getirdi. Ertem, “ Bu gün de bana Soma Fernas Maden işçileri yazdılar. Sendikalı oldukları için ne yazık ki işten atılmışlar. Kendilerine selam göndermemizi rica ettiler. 19 gündür direniştelermiş. Madenden de talep ettikleri aslında gerekli önlemlerin alınması ve işten atılan diğer arkadaşlarının işe geri alınması. Aslında çok basit iki tane istekleri var. Onlara buradan el sallıyor selam gönderiyoruz. Kendilerine güç diliyoruz.  Bu günse aslında Soma maden faciasının 10 yıl dönümü yitirdiğimiz tüm madencilere tekrar ve tekrar rahmet diliyorum” dedi.