Kemer'de keşkek geleneği bu yıl da devam etti

Osmanlı mutfağından günümüze uzanan düğünlerin vazgeçilmez yemeği keşkek, geçmişi 500 yıl öncesine dayanan Manisa’nın Salihli ilçesi Kemer Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikle yaşatılmaya devam ediyor. Salihli'nin Kemer Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen keşkek hayrı bu sene 5. defa düzenlendi. Salihli Belediyesi ve Kemer Köyü Muhtarlığı öncülüğünde oluşturulan komite tarafından düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, protokol üyeleri, davetliler ile vatandaşlar katıldılar.

Yaz aylarında bölgede yaşanan orman yangını sebebiyle her sene keşkek hayrı olarak düzenlenen organizasyon bu sene farklı olarak hayır yemeği olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte mevlit okundu, dualar edildi. İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ve Belediye Başkanı Mazlum Nurlu geleneksel yöntemle keşkek dövdü.

İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan yaptığı konuşmada: 'Keşkek, Anadolu’nun dört bir tarafında lezzetiyle damak çatlatan çok güzel bir yemek çeşidi olup düğünlerimizin ve bayramlarımızın yemeğidir. Geleneklerimize sahip çıkarak bizleri bu güzel etkinlikle buluşturan muhtarımız Mehmet Kırcalı ve Azalarına, Tertip komitesine teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenenen etkinliğin ardından İlçe Kaymakamı Ali Güldoğan ile Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, tarihi Kemer Mahallesinin tarih kokan sokaklarını gezdiler.