Salihli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin bozguna uğratılmasının 8. yıl dönümünde Kaymakamlık koordinesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi.

Program, Hamidiye Camiinde Mevlid-i Şerif ve İlçe Müftüsü Ali Çebi tarafından şehitlerimiz ile milletimizin birliği ve dirliği için dua edilerek başlandı. Programa Kaymakam Sağlam ve protokol üyeleri katıldı.

Şehitlerimiz için okunan hatim dualarının ardından Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Salihli temsilciliği ziyaret edilerek, dernek başkanı Rıdvan Herey ve aileler ile bir süre sohbet edildi.

Ziyaret sonrası Kaymakam Mehmet Kâmil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve protokol üyeleriyle beraber Zafer Keskiner sergi salonunda 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Asri Mezarlık ve Karaağaç Mezarlığı Şehitliği ziyaret edilerek dualar edildi.

Şehitlik programı sonrasında, Şehit Jandarma Er Gürcan Karakaya’nın babası Şefik Karakaya’yı, Kaymakam Mehmet Kâmil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Doğukan Karaaslan, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıdvan Herey ziyaret ederek sohbet etti.

Saat 21:00’da Kurudere Caddesinde düzenlenen 'Demokrasi Yürüyüşüyle' beraber 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri devam etti. 15 Temmuz Şehitleri anısına Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, canlı yayına bağlanılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eedoğan’ın konuşmalarıyla devam etti. Kaymakam Mehmet Kâmil Sağlam ve Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’nun konuşmalarının ardından şiir okunması, slayt gösterileri, demokrasi nöbeti ve 00:13’te sela okunmasıyla sonlandı.

Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Kâmil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Doğukan Karaaslan, daire amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ilçe başkanları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.