Salihli’de Kayısı Üreticisinden Kazancı Arttıracak Hamle

Verimli tarım arazilerine sahip olan ve geniş ürün yelpazesi ile bölgenin yanı sıra Ülke içinde önemli bir tarım merkezi durumunda olan Manisa’nın Salihli İlçesinde kayısı üreticilerinden dikkat çekici bir çalışma geldi. İlçenin özellikle Dombaylı ve Akören mahallelerinde üretimi yoğun bir şekilde yapılan ‘Perfect’ cinsi kayısıda bu yıl ilk defa kurutma denendi. İlk deneme başarılı bir sonuç verirken fiyatlardan dert yanan üretici için kayısının kurutulması gelecek adına umut verdi.

Yaptıkları ilk denemenin çok başarılı ve kaliteli olduğunu sonucu olumlu olduğu takdirde tüm üreticiler adına gelecek vaat ettiğini ifade eden Dombaylı Mahallesi Muhtarı Atagün Özer: “Malatya’daki gibi islim odasında kükürtleyerek bir gün sonra sergiye atıyoruz. Şu an deneme aşaması ve çok kaliteli olacak gibi görünüyor. Bu çiftçilerimizin kayısıyı çok iyi değerlendirmesi sağlayacak ve bütün köylümüz bundan faydalanacak. Ziraat Odası Başkanımız Cem Yalvaç’ın da bu konuda büyük destekleri oldu kendisine teşekkür ediyorum. Tüm köy halkına hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Dombaylı Mahallesi Sulama Kooperatifi Yöneticisi İbrahim Güçlü: “Bugüne kadar yaş sattığımız kayısıları bundan sonra kurutarak satacağız. İnşallah köyümüze hayırlı olur.” dedi.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç: “ Dombaylı mahallesi muhtarımız Atagün Özer, üreticilerimiz Talat Özer, İbrahim Güçlü ve mahalle eşrafı önderliğinde ‘Perfect’ cinsi kayısımızı İslim odasında kükürtleyerek sergide kurutma işlemini gerçekleştirerek çok güzel sonuç aldık. Böylece Dombaylı ve Akören Mahallelerimizde yaklaşık 2 Bin dekar alanda yetiştirilen bu cins kayısının pazarlanmasında yeni bir kapı açmış olduk. Farklı yöntemlerle pazarlayacağımız kayısımızın bereketiyle satılmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.