Demirci Dağlarında Eşsiz Güzellik: Ters Laleler Açtı

Gündem 17.04.2025 - 15:25, Güncelleme: 17.04.2025 - 15:25 773 kez okundu.
 

Demirci Dağlarında Eşsiz Güzellik: Ters Laleler Açtı

Manisa'nın eşsiz doğa alanlarından Demirci Dağı, baharın gelişiyle birlikte rengârenk ters lalelere ev sahipliği yapmaya başladı.
Manisa'nın eşsiz doğa alanlarından Demirci Dağı, baharın gelişiyle birlikte rengârenk ters lalelere ev sahipliği yapmaya başladı. Yılda yalnızca bir kez açan bu nadide çiçekler, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunarken, doğa koruma açısından da büyük önem taşıyor. Türkiye, Ters Lalelerin Doğal Yaşam Alanı Dünya üzerinde 167 türü bulunan ters lalenin, 43 türü Türkiye’de yetişiyor. Bunlardan 20’si endemik. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yayılım gösteren bu türler arasında Erzurum’un Karayazı ilçesinde yalnızca bir tür olan Fritillariamichailovsky bulunuyor. Ters laleler halk arasında “Hüzünlü Gelin”, “Ağlayan Gelin”, “Kral Tacı”, “Yere Bakan Lale” gibiisimlerle anılıyor. Demirci Dağı’nda Bahar Bir Başka Güzel Demirci Dağı’nda çayırlık alanlarda boy gösteren ters laleler, bölgeyi ziyaret eden doğa severler için büyüleyici görüntüler oluşturdu. Rengarenk bu çiçekler, Demirci Dağı’nın bahar manzaralarına ayrı bir hava katarak, doğaseverlere de görsel şölen oluşturuyor. Ters Laleyi koparmanın Cezası Ağır Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ters laleler, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında özel bitki türleri arasında yer almakta. Bu nadide çiçeği koparanlara 2025 yılı itibarıyla 577 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanıyor. Haber: Adil Aka
Manisa'nın eşsiz doğa alanlarından Demirci Dağı, baharın gelişiyle birlikte rengârenk ters lalelere ev sahipliği yapmaya başladı.

Manisa'nın eşsiz doğa alanlarından Demirci Dağı, baharın gelişiyle birlikte rengârenk ters lalelere ev sahipliği yapmaya başladı. Yılda yalnızca bir kez açan bu nadide çiçekler, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunarken, doğa koruma açısından da büyük önem taşıyor.

Türkiye, Ters Lalelerin Doğal Yaşam Alanı

Dünya üzerinde 167 türü bulunan ters lalenin, 43 türü Türkiye’de yetişiyor. Bunlardan 20’si endemik. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yayılım gösteren bu türler arasında Erzurum’un Karayazı ilçesinde yalnızca bir tür olan Fritillariamichailovsky bulunuyor. Ters laleler halk arasında “Hüzünlü Gelin”, “Ağlayan Gelin”, “Kral Tacı”, “Yere Bakan Lale” gibiisimlerle anılıyor.

Demirci Dağı’nda Bahar Bir Başka Güzel

Demirci Dağı’nda çayırlık alanlarda boy gösteren ters laleler, bölgeyi ziyaret eden doğa severler için büyüleyici görüntüler oluşturdu. Rengarenk bu çiçekler, Demirci Dağı’nın bahar manzaralarına ayrı bir hava katarak, doğaseverlere de görsel şölen oluşturuyor.

Ters Laleyi koparmanın Cezası Ağır

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ters laleler, 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında özel bitki türleri arasında yer almakta. Bu nadide çiçeği koparanlara 2025 yılı itibarıyla 577 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanıyor.

Haber: Adil Aka

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve salihlimanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.