Gema Genel Merkez ve İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri Urla’da buluştu

Yaşam 24.05.2024 - 02:42, Güncelleme: 24.05.2024 - 02:42 1263+ kez okundu.
 

Gema Genel Merkez ve İzmir Şubesi yönetim kurulu üyeleri Urla’da buluştu

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı Genel Merkezi ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Urla Kuşçular Köyü Urlaich tesislerinde buluştular.
Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı Genel Merkezi ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Urla Kuşçular Köyü Urlaich tesislerinde buluştular. “Etkinliğe Dr. Esen Momol, Sinema Sanatçısı Filiz Taçbaş katıldı” Gema Vakfı Şener Kilimcigöldelioğlu Salihli ve Urla Yerel Tohum Merkezleri ve Seraları Tanıtım Programına Dr. Esen Momol, Sinema Sanatçısı Filiz Taçbaş, Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gema Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı Tülay Ada, Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı. Katılımcılar, seyir alanında kurulan stantları gezme imkanı buldular. Gema Vakfı Şener Kilimcigöldelioğlu Salihli ve Urla Yerel Tohum Merkezleri ve Seralarında üretilen yerel tohumlar ve fideler konuklara dağıtıldı. ”Ülkemiz birçok bitkilerin anavatanıdır” Yerel çeşitler ve yerel tohumların önemi konusunda açıklamalarda bulunan Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, ”Ülkemiz birçok bitkilerin anavatanıdır. Bu konuda büyük bir çeşitlilik vardır. Tüm bölgelerde yetiştirdiği yörenin iklim şartlarına dayanıklı, toprak yapısına uyumlu, hastalık ve zararlılara karşı dirençli, daha az kimyasal gübre ve ilaca ihtiyaç duyan yüzlerce yerel çeşit bulunmaktadır. Yerel çeşitler doğanın ve farklı kültürlerin bizlere armağanıdır. Çok eskilerden kalma en önemli bir mirastır. Ortak mal varlığımız ve zenginliğimizdir. Günümüzdeki ticari ürünlerin tümü yerel çeşitlerden ve yabani akrabalardan geliştirilmiştir. Yerel lezzetlerin ve kültürlerin sürdürülebilmesi bakımından çok büyük bir öneme sahiptir ”dedi.
Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı Genel Merkezi ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Urla Kuşçular Köyü Urlaich tesislerinde buluştular.

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı Genel Merkezi ve İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Urla Kuşçular Köyü Urlaich tesislerinde buluştular.

“Etkinliğe Dr. Esen Momol, Sinema Sanatçısı Filiz Taçbaş katıldı”

Gema Vakfı Şener Kilimcigöldelioğlu Salihli ve Urla Yerel Tohum Merkezleri ve Seraları Tanıtım Programına Dr. Esen Momol, Sinema Sanatçısı Filiz Taçbaş, Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Gema Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı Tülay Ada, Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

Katılımcılar, seyir alanında kurulan stantları gezme imkanı buldular. Gema Vakfı Şener Kilimcigöldelioğlu Salihli ve Urla Yerel Tohum Merkezleri ve Seralarında üretilen yerel tohumlar ve fideler konuklara dağıtıldı.

”Ülkemiz birçok bitkilerin anavatanıdır”

Yerel çeşitler ve yerel tohumların önemi konusunda açıklamalarda bulunan Gema Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, ”Ülkemiz birçok bitkilerin anavatanıdır. Bu konuda büyük bir çeşitlilik vardır. Tüm bölgelerde yetiştirdiği yörenin iklim şartlarına dayanıklı, toprak yapısına uyumlu, hastalık ve zararlılara karşı dirençli, daha az kimyasal gübre ve ilaca ihtiyaç duyan yüzlerce yerel çeşit bulunmaktadır.

Yerel çeşitler doğanın ve farklı kültürlerin bizlere armağanıdır. Çok eskilerden kalma en önemli bir mirastır. Ortak mal varlığımız ve zenginliğimizdir. Günümüzdeki ticari ürünlerin tümü yerel çeşitlerden ve yabani akrabalardan geliştirilmiştir. Yerel lezzetlerin ve kültürlerin sürdürülebilmesi bakımından çok büyük bir öneme sahiptir ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve salihlimanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.