Şaphane Kebabını Yemek İçin Türkiye’nin Her Yerinden Geliyorlar

Yaşam 21.10.2024 - 00:01, Güncelleme: 21.10.2024 - 00:01 1003+ kez okundu.
 

Şaphane Kebabını Yemek İçin Türkiye’nin Her Yerinden Geliyorlar

Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor
Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Damak çatlatan Şaphane Kebabını yemek için, Kütahya, Uşak, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Afyon illerinden ağırlıklı olarak memleketin her yerinden insanlar akın akın ilçeye geliyorlar. Şaphane Dağında ve yaylalarında yetişen kekik ve çeşitli aramotik bitkiler ile beslenen kuzu ve oğlaklardan yapılan, Şaphane Kebabını anlatan meşhur Şaphane kebapçısı Ayhan Eser,” Müşterilerimizin %90 dışarıdan. 7 ilden daha çok gelen var ama memleketin her yerinden geliyorlar. Şaphanenin adını kebap vasıtasıyla duyanlar var. Şaphane demek kebap demek. Kebabın başkenti.” dedi. Kebap kültürünün her bölgede yaygın olduğunu söyleyen Eser,” Her yörede yapılıyor ama bizimki bam başka. Selçuklular döneminden günümüze kadar gelen atalarımızdan bize miras. Biz de bu lezzet ve kültür mirasını devam ettirmeye çalışıyoruz. Kuzu ve oğlaktan yapılıyor. Fırında yaklaşık 2.5 saat piştikten sonra Şaphane Kebabı ortaya çıkıyor. Ateş görmeden fırının ısısı ile pişiyor.” dedi. Gelen misafirlerin Şaphane ilçesinin bozulmamış tarihi ve coğrafi dokusunu da hayranlıkla izlediklerini ifade eden Ayhan Eser,”700 yıllık Selçuklulardan kalma ahşap Tarihi Koca seyfullah Camisine hayran kalıyorlar.” dedi. Haber: Adil Aka
Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor

Kütahya’nın Şaphane ilçesinin ünlü kebabı, sadece ilçede yaşayanlar değil özel olarak bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Damak çatlatan Şaphane Kebabını yemek için, Kütahya, Uşak, Manisa, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Afyon illerinden ağırlıklı olarak memleketin her yerinden insanlar akın akın ilçeye geliyorlar.

Şaphane Dağında ve yaylalarında yetişen kekik ve çeşitli aramotik bitkiler ile beslenen kuzu ve oğlaklardan yapılan, Şaphane Kebabını anlatan meşhur Şaphane kebapçısı Ayhan Eser,” Müşterilerimizin %90 dışarıdan. 7 ilden daha çok gelen var ama memleketin her yerinden geliyorlar. Şaphanenin adını kebap vasıtasıyla duyanlar var. Şaphane demek kebap demek. Kebabın başkenti.” dedi.

Kebap kültürünün her bölgede yaygın olduğunu söyleyen Eser,” Her yörede yapılıyor ama bizimki bam başka. Selçuklular döneminden günümüze kadar gelen atalarımızdan bize miras. Biz de bu lezzet ve kültür mirasını devam ettirmeye çalışıyoruz. Kuzu ve oğlaktan yapılıyor. Fırında yaklaşık 2.5 saat piştikten sonra Şaphane Kebabı ortaya çıkıyor. Ateş görmeden fırının ısısı ile pişiyor.” dedi.

Gelen misafirlerin Şaphane ilçesinin bozulmamış tarihi ve coğrafi dokusunu da hayranlıkla izlediklerini ifade eden Ayhan Eser,”700 yıllık Selçuklulardan kalma ahşap Tarihi Koca seyfullah Camisine hayran kalıyorlar.” dedi.

Haber: Adil Aka

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve salihlimanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.